Трансджендър жена призова за отмяна на проверките за сигурност по летищата, след като, според твърденията й, служител по сигурността я е ударил по "яйцата“ и й е изкрещяла, че има пенис, съобщава Daily Mail.

Трансджендърът публикува изтрито оттогава селфи, което я показва как ридае в кабинка в банята след епизода, оплаквайки се, че "топките все още я болят толкова много“.

"Не искам агентът на TSA, който ме нарани, да бъде уволнен“, заявява тя в отделна публикация. "Искам тя да бъде образована и целият TSA да бъде премахнат изцяло.“

След като била "унизена“ на опашката за проверка на безопасността на летището, тя твърди, че жената агент след това я последвала в женската тоалетна и обсъдила случката с колега, докато тя плачела в една от кабинките.

След като обвиненията бяха публикувани в социалните медии, от летището съобщиха, че разследват инцидента.

"Отново се извиняваме за вашето преживяване“, се казва в отговор в Twitter. "Вашите коментари бяха отбелязани и споделени.“

Решението на транссексуалния пасажер да се втурне към женската тоалетна на летището и обвинението, че агентът на TSA се е заяждала с него, идва повече от седем години след като Ню Йорк прие закон, който позволява на лица от всякакъв пол да използват всяка баня по свой избор.

Подобни закони са в сила и в няколко други щата, включително Северна Каролина, Калифорния и Невада.

Закон, приет през 2021 г., също позволи на американците да променят законно пола си в паспортите си, без да са необходими медицински документи.

Въпреки това през същата година избухна друг скандал със службата за охрана на летищата, когато транссексуална жена се оплака от "трансфобия“, след като беше открита "аномалия“ между краката й, която "задейства алармата“.

Докато Розалин Монтоя преминава през охраната, служител на TSA натиска бутон, който я определя като жена – но се задейства алармата, когато тя преминава през скенера.

"Можем ли да говорим за това колко ужасно е понякога да пътуваш като транссексуален? Винаги имам огромно безпокойство, когато преминавам през охраната“, обясни тя.

След случката със системата за сигурност, тя призова службата за охрана да "премахне настройките за пола от своите скенери“, за да не притеснява транссексуалните хора.

Дебатите по въпросите на транссексуалността се превърнаха в горещ въпрос през последните години, включително дали трансджендър-спортистите трябва да бъдат допускани да се състезават в женските спортове.

Миналата седмица транссексуална колоездачка спечели първо място в най-престижното колоездачно състезание за жени в Ню Йорк. 46-годишната Тифани Томас издуха конкуренцията и спечели безапелационно.

Победата дойде само седмици след като бившата шампионка по колоездене Хана Аренсман напусна спорта изцяло, след като пропусна място на подиума за сметка на транс колоездач.