Противници и привърженици на 45-тия президент на САЩ Доналд Тръмп се събират на ключови точки в Ню Йорк в очакване на явяването му в съда, където ще му бъдат повдигнати обвинения в криминални престъпления – за първи път в историята на страната, съобщават американските медии.

Вестник The New York Times отбелязва, че "поддръжници на Тръмп, повечето облечени в дрехи с логото MAGA (Make America great again) се събраха в парка срещу сградата на съда“. Контрапротестиращи, подкрепящи обвинението срещу Тръмп, също започнаха да се събират пред съда.

Телевизионният канал CNN отбелязва, че пред Trump Tower в Манхатън също са се събрали десетки противници на бившия държавен глава на страната. Движението по Пето авеню, където се намира небостъргачът, не е блокирано, но е ограничено.

Полицията не се е намесвала в акциите към настоящия момент, тъй като ситуацията остава спокойна. Уточнява се, че са взети строги мерки за сигурност и минувачите са подканвани да се придвижват бързо през района. Приближаването до сградата не е разрешено.

Появата на Тръмп в съда се очаква в 14:15 часа местно време (21:15 българско време).