Протестиращи в Полша се опитаха да блокират железопътните линии на гара Дорогуск, съобщава УНИАН, като се позовава на Държавната митническа служба на Украйна,

"Екшънът“ на жп гарата продължил от 15:30 до 17:30 часа местно време в недял. На официалната страница на Държавната митническа служба на Украйа в социалната мрежа "Фейсбук“ се отбелязва, че полската полиция е предотвратила блокадата, след което движението на влаковете е продължило по разписание.

В пътното направление ГКПП "Дорогуск – Ягодин" от 9:00 часа движението на камиони и в двете посоки бе напълно блокирано от полски фермери. Държавната митническа служба на Украйна отбелязва, че не може да потвърди участието на фермери от други страни от Европейския съюз в протеста.

"Противно на обещанията на протестиращите да пропускат нетрайни, опасни или хуманитарни товари, оттогава нито един тежкотоварен камион не е преминал границата. Редовните автобуси се пропускат както обикновено, без опашки", се казва в съобщението от късните часове на неделя.