Към 9:00 часа сутринта в понеделник в Киев са регистрирани четири руски удара с ирански дронове-камикадзе в централния Шевченковски район, съобщава Киевската градска военна администрация в Телеграм, предава Укринформ.

"Врагът продължава да атакува. Потвърдено е попадение в жилищна сграда в квартал Шевченко. Информацията за жертвите в момента се уточнява“, се казва в съобщението.

От КВГА призовават жителите на града да останат в укритията си.

Също така постъпва информация за удари в Одеса и Николаев.

Междувременно председателят на Сумската областна държавна администрация  Дмитрий Живицки съобщи в Телеграм, че в областта е нанесен удар по "обект от критичната инфраструктура“.

Украинските медии и Телеграм-канали рано сутринта в понеделник съобщиха за  взривове в центъра на Киев, където е обявена въздушна тревога.

Съгласно информнацията, е нанесен удар с ирански дрон в района на ж.п. гарата на украинската столица. На мястото избухна огромен пожар.

Кметът на украинската столица Виталий Кличко съобщи за взрив в квартал Шевченко в центъра на града. По-късно той обяви втори взрив на същото място.

По-рано беше обявена въздушна тревога в Киев, Киевска област, както и в още седем региона на Украйна. Съобщава се и за пожари в инфраструктурни съоръжения в Николаев.