Принц Джордж и принцеса Шарлот ще присъстват на погребението на кралицата и ще се включат в шествието до Уестминстърското абатство зад ковчега с тленните останки на Елизабет II заедно със своите  родителите Уилям и Кейт, съобщава DailyMail.

Целият свят е насочил поглед към Лондон, където днес ще бъде погребана кралица Елизабет II. Джордж и Шарлот, които са втори и трети в линията за наследяване на трона, ще участват в днешното шествие, което ще бъде поведено от крал Чарлз III.

Снощи беше потвърдено, че принцът и принцесата на Уелс - Уилям и Кейт ще бъдат придружени от принц Джордж (9 г. ) и принцеса Шарлот (7 г.). Най-младите представители на британската монархия за първи път ще имат водеща роля в подобно важно събитие. 

Предполага се, че принц Джордж и принцеса Шарлот ще пътуват заедно с майка си Кейт и кралицата-консорт Камила в кола до Уестминстърското абатство, вместо да вървят пеш по цялата дължина на шествието. Младите кралски особи ще се присъединят към своите родители за процесията до мястото на финалното поклонение.

Милиони поданици на короната в Обединеното кралство и милиарди зрители по света ще гледат погребението на кралица Елизабет II. На службата ще присъстват най-влиятелните мъже и жени на планетата, като сред тях ще бъдат президенти, премиери и кралски особи от цялото земно кълбо.