Феновете на анимационния герой Шрек имат уникалния шанс да отседнат в къща, която имитира до най-малките детайли неговия дом от едноименната фантастична комедия, при това напълно безплатно, съобщава британският вестник The Independent.

Домът на героя се намира в тресавище в Шотландия и е заобиколен от дебели, извиващи се лиани и табела "Махай се“ с лице на чудовище. Той бъде включен в списъка на предлагане на Airbnb точно за Хелоуин, поясняват от редакцията.

Намира се на територията на имението Ардверики. Предложението е за две нощувки от петък, 27 октомври до неделя, 29 октомври,  за до трима гости - и този път домакинът на Airbnb е посочен като Магарето на Шрек, озвучено от Еди Мърфи в хитовата поредица.

С две легла и една баня, странният имот има достатъчно място за уютно есенно уединение.

"Развълнуван съм да ви поканя на страхотна ваканция“, написа Магарето в предложението на Airnbnb.

"Замърсеното, покрито с мъх, мътно тресавище на Шрек се намира сред хълмовете на Шотландия, където гостите могат да останат до късно, да си разказват истории и да ядат като чудовище, докато Магарето пече вафли сутрин“, гласи описанието.

Баните с тоалетна, мивка и душ, са разположени на приблизително 20 метра от къщата, в съответствие с начина на живот на Шрек.

Отдаването под наем на къщата в тресавището ще бъде безплатно; гостите трябва само да стигнат до това кътче на Шотландия сами. Изисква се акаунт в Airbnb, както и валиден документ за самоличност. Освен това всички гости трябва да са на възраст поне пет години.