Основателят на частната военна групировка "Вагнер" Евгений Пригожин предупреди за опасност от избухване на революция в Русия и поражение във войната срещу Украйна. Ако децата на обикновените руснаци продължат да се връщат в ковчези, докато тези на елита се пекат по плажовете в чужбина, Русия ще бъде изправена пред смут, подобен на революцията от 1917 г., която кулминира в гражданска война, цитира думите му германският вестник Die Zeit.

Украйна ще се опита да обкръжи Бахмут и да атакува Кримския полуостров. "Най-вероятно този сценарий няма да е добър за Русия. Така че трябва да се подготвим за тежка война“, заяви Пригожин в интервю, публикувано в неговия канал в Telegram. За да не загуби Русия, тя трябва да въведе военно положение и да пренасочи икономиката към производство на боеприпаси, посъветва Пригожин. Той призова и за обявяване на мобилизация на допълнителни сили. Всички трябва да работят само за войната, категоричен бе той.

"Ние сме в такова състояние, че може да загубим Русия по дяволите - това е основният проблем... Трябва да въведем военно положение“, заключи основателят на "Вагнер“.

Той отново обвини руското правителство, че не е предоставило на "вагнеровците“ достатъчно боеприпаси и персонал. По негова оценка целият Донбас можеше да бъде превзет, ако беше получил исканите 200 000 войници като подкрепление.

Пригожин за първи път призна, че 20 000 от неговите наемници са били убити в битката при Бахмут, като половината от тях са били новобранци от затворите.

От редакцията подчертават, че данните не може да бъдат независимо проверени, но допълват, че експертите съобщават за по-големи загуби.