Основателят на частната военна компания "Вагнер“ Евгений Пригожин обяви напредък на неговите бойци в Бахмут след поредица от ожесточени боеве в града, съобщава американският телевизионен канал CNN.

"ЧВК "Вагнер“ напредна с 260 метра в Бахмут“, се казва в съобщение на Пригожин в Telegram канала на неговата Concord Group. "Врагът сега заема 1,85 километра територия и дава ожесточен отпор. Украинците се бият за всяка къща, всеки вход, всеки квадратен метър територия, въпреки факта, че контролират само малък процент от територията“, подчерта основателят на "Вагнер“.

Пригожин добави, че не е възможно да бъдат обкръжени останалите украински позиции поради скорошното изтегляне на руските сили.

"Наистина... изтеглянето на руските сили, в резултат на вражеско нападение близо до Бахмут, позволи на врага да заеме благоприятна позиция“, призна той. Веднага след това той допълни, че "отстъплението на [началника на Генералния щаб на руската армия генерал Валерий] Герасимов не позволява затварянето на [Бахмут]. Но ние напредваме“.