"Около 95% от територията на Бахмут е под контрола на руските сили, останалите 5% не влияят на хода на военните действия". Това съобщава основателят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин, цитиран от ТАСС.

"В Артемовск (Бахмут) днес са превзети почти 95% от територията на града. Останалите 5% не играят никаква роля за така нареченото развитие на успеха и кампанията на "Червената армия" по-нататък на запад. Два квадратни километра няма да повлияят по какъвто и да е начин на хода на военната операция“, заявява Пригожин в канала си в Telegram.

Според Пригожин никой не се е свързал с него за липсата на боеприпаси. "А личният състав на ЧВК "Вагнер“ ще бъде задържан за следващите операции в интерес на Русия“, заявява той.

Основателят на "Вагнер" също така заявява, че няма амбиция да остане в историята като човекът, "който превзе Бахмут". "Имам амбиции да съм в полза на нашия народ и държава“, добави той.

Медията припомня, че по-рано Пригожин заяви, че подразделенията на "Вагнер" ще останат на позиция в Бахмут до 00:00 часа на 10 май, а след това ще "отидат в тиловите лагери“, за да "ближат раните си“ там и да спасят личния състав от загуби. По-късно той потвърди готовността си да прехвърли позициите в Бахмут на специалните части на "Ахмат: в отговор на съответното предложение на ръководителя на Чечения Рамзан Кадиров.