При драконовски мерки за сигурност събирането на албанските имигранти, членове и приятели на партията на Еди Рама, се провежда на закрития стадион в Галац. Речта на албанския министър-председател е в ход, а тълпата се събира от рано сутринта, пише Кathimerini.

Според оценките над 1000 полицаи охраняват мероприятието.

Тази сутрин албанският министър-председател публикува във Facebook съобщение, за да популяризира събитието в Атина в слайдшоу и с музиката от "Зорба гъркът".

Посещението на Еди Рама предизвика нов трус в гръцко-албанските отношения.

Вчера гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви, че "Гърция е демократична страна, да. Въпросът придоби по-голямо измерение, отколкото би трябвало, може би, но може би това не е подходящият момент (за посещение) точно преди европейските избори".

По-рано албанският премиер Еди Рама заяви, че посещението му в Гърция на 12 май е част от поредица от планирани пътувания до европейски страни и "не е свързано с вътрешни проблеми на Гърция, европейските избори в Гърция или с конкретни разкази, които могат да предизвикат интереса на гръцките политици".

"Изненадан съм от изявленията на гръцката опозиция, но напълно разбирам гледната точка, изразена от гръцкия премиер", отбеляза Рама, добавяйки, че "резкият контраст на мненията по един и същи въпрос осветлява защо някои са в опозиция, а на други управлението на страната е поверено от народа".