Президентът на Куба Мигел Диас-Канел смята, че Москва и Хавана се изправят срещу общ враг в лицето на "империята на янките". Това изявление той направи във вторник на среща с руския президент Владимир Путин в Кремъл, предава ТАСС.

"Русия и Куба имат общ враг - това е империята на янките, която манипулира голяма част от света. Кой знае това по-добре от нас? Това го преживяваме повече от 60 години, като сме под блокада", заяви държавният глава, припомняйки търговско-икономическото ембарго, наложено от Вашингтон срещу острова през 60-те години на миналия век.

Според кубинския лидер санкциите срещу Москва са несправедливи, затова Хавана ще продължи да защитава позицията на Русия на световната сцена. "Според нашето разбиране настоящият конфликт води началото си от манипулацията на САЩ върху световната общност“, заключи Диас-Канел.

Както руският лидер отбеляза по-рано, "Москва винаги е подкрепяла Хавана в нейната борба за независимост и вижда, че Куба заема същата позиция по отношение на Руската федерация“.