Престъпен клан блокира пътя към летището във федералната германска столица Берлин с джипове и пикапи, за да попречи на депортирането на негов член, съобщава изданието Focus.

Отбелязва се, че депортацията е била насрочена за края на март. Обикновено за такъв вид процедури отговаря федералната полиция, но в този случай е задействан отделът на криминалната полиция, отговарящ за политически мотивирани престъпления.

По данни на вестник BILD на полицейските служители са били разкрити името и адресът на лицето, което трябвало да бъде депортирано. Посочена е и неговата "кланова“ принадлежност.

Когато полицейски служители пристигнали в района на Нойкьолн за отвеждането на мъж от ливански произход, който според BILD принадлежи към клана "Ал Зейн“, той поискал разрешение да проведе телефонно обаждане. След разрешение, той очевидно е използвал телефона няколко пъти.

Докато членът на клана бил в полицейската патрулка на път за летище Берлин-Бранденбург, няколко пикапа и джипове се насочили към правоохранителните органи и блокирали две кръстовища. Съобщава се, че в колите е имало и деца.

Кланът прекратил блокадата, след като полицията извикала подкрепление. Депортираният е откаран на летището и качен на самолет.

"В момента полицията в Берлин не е запозната с никакви факти, свързани с описания инцидент“, увери говорител на полицията в отговор на запитване на BILD.