Шестимата работници, които изчезнаха, след като товарен кораб се вряза в Балтиморския мост близо до най-натовареното пристанище на Източното крайбрежие на САЩ, вероятно са загинали, предава Reuters.

Спасителните операции бяха преустановени около 18 часа след инцидента, обявиха служители на бреговата охрана на САЩ и щатската полиция на Мериленд.

С водолазните екипи, изправени пред все по-коварни условия в тъмните, осеяни с останки води, активните операции по търсене и спасяване бяха преустановени около 18 часа след инцидента, казаха служители на бреговата охрана на САЩ и щатската полиция на Мериленд.

Полковникът от щатската полиция Роланд Бътлър подчерта, че властите се надяват да върнат водолазите във водата в сряда, за да се опитат да извадят тленните останки на работниците.

По думите на контраадмирала от бреговата охрана Шанън Гилреат "няма надежда“ изчезналите работници да бъдат намерени живи с оглед студената вода и времето, изминало след инцидента.

Товарен кораб, плаващ под флага на Сингапур, се удари в опорна колона на моста на устието на река Патапско около 01:30 часа местно време във вторник, в резултат на което съоръжението рухна, припомня агенцията.