***

Вашингтон. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е на посещение в САЩ (до 9 февруари).

***

Ню Йорк. Съветът за сигурност на ООН ще се срещне по сирийската програма за химически оръжия.

***

Талин. Премиерът на Швеция Улф Кристерсон ще посети Естония.

***

 

Брюксел. Министрите от ЕС се срещат, за да обсъдят конкурентоспособността на фона на дебатите за отговор на Закона за намаляване на инфлацията в САЩ.

***

Брюксел. Лидерите и длъжностните лица от Европейския съюз и Молдова се срещат, за да обсъдят предизвикателствата, включително войната в Украйна и конфликта в Приднестровието.

***

Брюксел. Върховният представител на ЕС по външните въпроси и политиката за сигурност Жозеп Борел изнася реч относно отговора на Общността на чуждестранна намеса и манипулиране на информацията.

***

Ташкент. Делегация на Република Словения, ръководена от заместник министър-председателя, министър на външните работи Таня Файон е на посещение в Република Узбекистан (до 9 февруари).

***

Габороне. Президентът на Конфедерация Швейцария Ален Берсет и президентът на Ботсвана Мокгуитси Масиси подписват меморандум за разбирателство относно сътрудничеството в сектора на здравеопазването.

***

Хелзинки. Външният министър на Швеция Тобиас Билстрьом посещава Финландия, присъства на външнополитическия форум на Hanalys и се среща с финландския външен министър Пека Хаависто.

***