***

Берлин. Германският външен министър Аналена Бербок е домакин на испанския си колега Хосе Мануел Албарес Буено за разговори в Берлин.

***

Бразилия. Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва е на държавно посещение в Португалия, след което продължава за Испания.

***

Джорджтаун. Министърът на външните работи на Индия Субраманям Джайшанкар ще бъде на официално посещение в Гвиана (До 23 април).

***

Ханой. Министър-председателят на Чешката република Петр Фиала получава официална церемония по посрещане в Ханой и се среща с висши лидери на Виетнам, за да засили двустранните връзки. 

***

Рамщайн. Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е домакин на четвъртата среща на контактната група по отбраната на Украйна в американската военновъздушна база Рамщайн в южна Германия, като се очаква да присъстват "висши военни служители от цял ​​свят“, за да обсъдят "продължаващата криза в Украйна“. 

***

Манила. Китайският държавен съветник и външен министър Цин Ган ще предприеме официално посещение във Филипините и ще се срещне с филипинския си колега Енрике Манало (До 23 април).

***

Рига. Министърът на външните работи на Чешката република, Ян Липавски, ще се срещне с латвийския си колега Едгарс Ринкевичс, за да обсъдят сътрудничеството, ситуацията със сигурността в региона, разширяването на Европейския съюз и борбата с дезинформацията.

***

Париж. 62 години от първата пилотирана мисия в космоса.

***

Пустинята Сахара, Мароко. Пустинен маратон Des sables (до 1 май).