***

ХИРОШИМА, Япония – Австралийският министър-председател Антъни Албанезе пристига в Хирошима, за да се присъедини към лидерите на Г-7 за среща на върха.

***

ХИРОШИМА, Япония – Южнокорейският президент Юн Сук-йол пристига в Хирошима, за да се присъедини към лидерите на Г-7 за среща на върха.

***

БАРСЕЛОНА – Министърът на икономиката на Испания Надя Калвино участва във форума Tribuna Catalunya Europe.

***

ХИРОШИМА, Япония – Президентът на Европейския съвет Шарл Мишел дава пресконференция в кулоарите на срещата на върха на Г-7 в японския град Хирошима.

***

ХИРОШИМА, Япония – Индонезийският президент Джоко Видодо пристига в Хирошима, за да се присъедини към лидерите на Г-7 за среща на върха. 

***

ТОКИО – Премиерът на Виетнам Фам Мин Чин е на официално посещение в Япония, за да присъства на срещата на върха на Г-7. (До 21 май)

***

ХИРОШИМА, Япония – Индийският премиер Нарендра Моди е на официално посещение в Хирошима, за да присъства на срещата на върха на Г-7. (До 21 май)

***

МАНИЛА – Канадският външен министър Мелани Джоли и филипинският му колега Енрике Манало изнасят встъпителни бележки в началото на двустранна среща.

***

ПРАГА – Чешкият външен министър Ян Липавски ще приветства новия словашки външен министър Мирослав Влаховски в Прага.

***

ХИРОШИМА, Япония – Френският президент Еманюел Макрон пристига в японския град Хирошима за срещата на върха на Г-7. 

***

ХИРОШИМА, Япония – Канадският министър-председател Джъстин Трюдо е на официално посещение в Хирошима, Япония. (До 21 май)

***

МОСКВА – Министрите на външните работи на Армения и Азербайджан провеждат разговори в руската столица. 

***

ХИРОШИМА, Япония – САЩ Президентът Джо Байдън присъства на срещата на върха на лидерите на Г-7 в Хирошима, Япония (до 21 май)

***

ХИРОШИМА – Япония ще бъде домакин на срещата на върха на лидерите на Г-7. (до 21 май)