***

СТОКХОЛМ – Външните министри на Европейския съюз обсъждат войната на Русия в Украйна и отношенията с Китай на неформална среща в Стокхолм.

***

НИИГАТА, Япония – Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън и министърът на финансите на Германия Кристиан Линднер провеждат двустранна среща в кулоарите на срещата на финансовите министри на Г-7 в Ниигата, Япония.

***

НИИГАТА, Япония – Германският министър на финансите Кристиан Линднер и президентът на Федералния резерв "Бундесбанк" Йоахим Нагел говорят пред пресата в кулоарите на срещата на финансовите министри и управителите на централните банки на Г-7 в Япония.

***

БЕРЛИН – Германският министър на икономиката Роберт Хабек ще посети остров Рюген за разговори относно плана за LNG терминал.

***

ДАКА – Нараян Пракаш Сауд, министър на външните работи на Непал, на посещение в Бангладеш. (до 13 май)

***

УЕЛИНГТЪН -  Министърът на финансите на Нова Зеландия Грант Робъртсън, реч преди бюджета в Bank of New Zealand.

***

ВАШИНГТОН – Испанският премиер Педро Санчес посещава Белия дом за разговори с президента на САЩ Джо Байдън. 

***

ОСЛО – Външният министър на Китай Чин Ган в Норвегия за срещи с министър-председателя Йонас Гар Сторе и външния министър Аникен Хуитфелд.

***

ТАЛИН – Премиерите на Литва, Латвия и Естония се срещат в Талин, за да обсъдят енергийната сигурност. 

***

БЕРЛИН – Германският министър на икономиката Робърт Хабек изнася основна реч на среща на върха на индустрията за недвижими имоти и строителство.

***

ГИМНИХ, Германия – Неформална среща на ЕС на министрите на външните работи.

***

Международен ден на медицинската сестра

***

КОРНИК, Полша – Министрите по европейските въпроси на Полша, Франция и Германия и вицепремиерът на Украйна Олха Стефанишина, ще се срещнат в Корник, Западна Полша. 

***

СТОКХОЛМ – Външните министри на ЕС се срещат в Стокхолм по време на шведското председателство на Съвета на Европейския съюз.