Днес Скопие е домакин на двама високопоставени официални лица. Освен председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен днес в страната е и Стюарт Пийч, специален представител на Обединеното кралство за Западните Балкани, съобщава скопското електронно издание "Фактор“.

Според съобщенията Стюарт ще се срещне с държавния глава Пендаровски, председателя на парламента Джафери, премиера Ковачески и неговия заместник Груби, но също и с министрите Спасовски, Османи и Славянка Петровска, както и с лидера на опозицията Мицкоски.

Това, което е посочено като официална цел на посещението на специалния представител, е да покаже ангажимента и подкрепата на Обединеното кралство за РС Македония по пътя на демокрацията, върховенството на закона и справянето с престъпността и корупцията.

Освен това става ясно, че следобед Стюарт, заедно с министъра на отбраната Славянка Петровска и британския посланик в Скопие Матю Лоусън, ще присъстват на предаването на дарението от Обединеното кралство, което включва 14 военни мобилни тренажора за боеве в градска среда.