На заседание в рамките на деня, председателствано от държавния глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган, правителството на югоизточната ни съседка ще обсъди планираната сухопътна операция в Северна Сирия срещу екстремистите на забранената Кюрдска работническа партия (ПКК), съобщава телевизионният канал TRT, позовавайки се на правителствени източници.

По данни на медията въпросите за борбата с тероризма ще бъдат едни от основните в дневния ред на кабинета на министрите. По-конкретно ще бъде дадена оценка на провежданата от 20 ноември насам въздушна операция на турската армия в Северен Ирак и Сирия, която носи кодовото име "Нокът-меч“.

Сред въпросите в международния дневен ред ще бъде изпълнението на зърнената сделка в светлината на плановете за доставка на зърно за бедните страни, както и енергийни проекти. По отношение на вътрешния дневен ред се планира да се обсъдят въпроси за борбата с инфлацията, като се внесат в парламента редица правителствени законопроекти.

В края на правителственото заседание Ердоган ще направи традиционно телевизионно обръщение към нацията, в което ще говори за взетите на него решения.