Пожарникарите в Гърция продължават да се борят с горските пожари в редица части на страната на фона на предупрежденията, че рискът от избухването на нови огнища остава висок, въпреки постепенното отслабване на благоприятните за пламъците метеорологични условия, съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini.

През цялата нощ в западната пелопонеска префектура Илия пожарникарите са работили усилено, за да овладеят огъня, който до късно вечерта в петък бушува извън контрол. Основните пожарни фронтове са разположени извън селата Латас и Продромос, поясниха службите на южната ни съседка.

По данни на органите ситуацията в Мегалополи в Аркадия и Краниди в Арголида се е подобрила. Пожарникарите сега работят за овладяване на разпръснати огнища на пожар и за предотвратяване на нови такива в тези два региона на Пелопонес.

Горските пожари също са овладени в Алпохори в Илия, Лиркея в Арголида, Кефалония, Неохори в Месиния и Ригани в Агринио.

В Атика, централната и южната част на Евбея, както и в Лакония, Арголида и Хиос, остава в сила предупреждението за висок риск от пламването на пожари, предупреди Националната обсерватория на Атина.