Най-малко четирима души са загинали при пожар, който обхвана жилищна сграда във Валенсия в Източна Испания, съобщиха местните власти в петък, докато най-малко 19 души остават в неизвестност, предава Reuters.

Телевизионни кадри показват цялата фасада на сградата в пламъци, докато горящи сегменти падат на тротоара отдолу и се чуват малки експлозии вътре.

Местни медии съобщиха, че няколко жители викат за помощ от балконите на апартаментите си.

Пожарът започна на четвъртия етаж на сградата в богат квартал на третия по големина град в Испания и се разпространи в други апартаменти, съобщиха службите за спешна помощ на X.

Ана Мари Гонзалес, която работи в близката клиника, разказа пред държавната телевизия TVE, че вижда как пожарникарите работят, за да спасят тийнейджър, хванат в капан на първия етаж на сградата.

Шестнадесет противопожарни екипа и пет линейки са били разположени на мястото на инцидента, според местните служби за спешна помощ. Спасителните екипи съобщиха, че 19 души са в неизвестност.

Заместник-началникът на службите за спешна помощ в региона на Валенсия, Хорхе Суарес, заяви пред репортери, че е потвърдено, че четирима души са загинали при пожара, добавяйки, че характеристиките на сградата не позволяват да се потушат пламъците вътре, като първо пожарникарите се опитват да охладят фасадата .

Суарес заяви, че засега не изглежда да има риск конструкцията да се срути.