Силен пожар е избухнал в полицейско управление в Ню Йорк и в склад за съхранение на доказателства на територията на Бруклин, съобщават новинарският портал Axios и телевизионният канал CBS News.

По данни на местните медии в склада са съхранявани превозни средства и доказателства – включително ДНК материали – иззети в хода на полицейски разследвания. Началникът на нюйоркската полиция Джефри Мадри поясни, че голяма част от тях "датират от много време – 20, 30 години“. Към настоящия момент няма оценка за точния размер на щетите. Очаква се органите на реда да изготвят подробен списък на доказателствата, които са били съхранявани в склада преди избухването на пожара.

Причината за огъня все още не може да бъде установена, тъй като пламъците не са изцяло потушени, допълни началникът на полицията. Най-малко осем души са получили леки наранявания от пожара, включително трима служители на противопожарната служба на Ню Йорк (‎FDNY), трима служители на спешната медицинска помощ и двама цивилни.

"Пожарът вероятно ще тлее няколко дни, преди да успеем да го потушим напълно и евентуално да влезем вътре“, подчерта представител на пожарната служба, който допълни, че най-вероятно по-голямата част от складираното в хранилището е унищожено.

Част от склада се е срутила и е възможно да се стигне до пълно рухване на конструкцията поради понесени структурни щети и допълнителното тегло на водата, използвана за потушаване на огъня. В склада също така има "големи количества запалими материали", включително литиеви батерии в електрически велосипеди и скутери.