Дрон е ударил летище в района на Курск, съобщи губернаторът на областта Роман Старовойт в канала си в Telegram, предава РИА Новости.

"В резултат на атаката се запали цистерна за съхранение на петрол в района на летището. Няма пострадали. Пожарът се локализира. Всички специални служби работят на място", увери губернаторът.

Летище Курск не приема и не изпраща граждански самолети от 24 февруари - там, както и на десет други летища в Южна и Централна Русия, е в сила режим на ограничение на полетите.

В понеделник украинските сили извършиха атаки срещу срещу военни летища в Саратовска и Рязанска области. Според Министерството на отбраната на Руската федерация са използвани дронове съветско производство, но руската авиация, използвайки ПВО, е свалила апаратите, летели на ниска височина. При атаката са убити трима военнослужещи от техническия състав, още четирима са ранени. Два самолета са получили леки щети по обшивката на корпуса.

Военното ведомство подчерта, че с тази атака "Киев се опитва да попречи на бойната работа на руската авиация на далечни разстояния. Но това не попречи на руската армия да нанесе масивен удар по украинската система за военно командване и контрол и свързаните с нея отбранителни съоръжения. Всичките 17 набелязани цели бяха поразени, ударът попречи на прехвърлянето на войски и чуждестранни оръжия в районите на бойните действия по железопътния транспорт“, уточниха от МО на Русия.