В украинските Telegram канали се появи видео от руския контролно-пропускателен пункт Грайвороново на границата с Украйна, на което могат да се видят военни с украински униформи и надпис "привет от Бахмут“.

Кога е направено видеото – не се уточнява.

Вчера, в понеделник, този пункт беше атакуван, както официално се твърди, от руснаци, воюващи на страната на Украйна. А през него след това те влязоха на територията на Русия.

Днес продължават да постъпват различни данни от Белгородска област, където вчера навлезе бронетанкова група от Украйна.

Украински телеграм канали публикуват видео с техника на ВСУ на ГКПП Козинка, което вчера, според редица съобщения, е било заснето от "руски доброволци“. Там се виждат войници и земни укрепления (макар че не е ясно дали са руски или току що изкопани). Също така не е ясно кога е направено това видео.

Руските телеграм канали пишат, че "украинските ДРГ" все още се намират на територията на Грайворонски район, около Козинка. Според някои данни те са разделени на няколко групи, които са заели позиции в горските пояси. И че откъм украинската граница уж пристигат нови подкрепления под прикритието на мощен артилерийски огън от украинска страна.

Според други руски медии основната част от въоръжените групировки са се отправили към територията на Украйна, като са минирали пътищата преди да напуснат. В момента няма преки сблъсъци с тях, но се водят интензивни артилерийски двубои и руските сили за сигурност постепенно се придвижват към границата.

Тоест, засега няма ясна картина какво се случва на границата.

Прави впечатление, че досега (ден след началото на рейда) руските правоохранителни органи не са дали нито едно официално изявление за случващото се (коментира само губернаторът Гладков, който не навлезе в подробности за военните действия). И това също е косвен знак, че ситуацията все още е далеч от разрешаване.