Непрестанните опити да се демонстрира, че с главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна Валери Залужни всичко е наред водят до обратен резултат, интересът към темата става все по-голям, пише украинският Telegram канал "ЗеРада“.

Доброволецът Альона Шевцова, която публикува снимка с главнокомандващия Залужни, призна, че не е нова. Припомняме, че във вторник момичето публикува селфи с главнокомандващия. От надписа следваше, че снимката е свежа.

Но същата вечер се появиха скрийншотове с подобни снимки от 2 май. Там Шевцова и Залужни позират с едни и същи дрехи и антураж.

В коментарите доброволецът е упрекната, че представя стари снимки за нови, на което Шевцова отговори: "Никъде в протокола не пише, че снимката е направена днес“.

Тя предостави и линк към публикацията си от 2 май, която по-рано, както мнозина в коментарите заявиха, тя е скрила от лентата.

По-рано руският "Рибар“ писа за първата публична проява на Залужни, откакто започнаха да циркулират слуховете за смъртта му, предполагаемо на 8 май при руски удар в Межирич, Ровн news pic 2
©
енска област, с два "Кинжала“.

Става въпрос за видеоконференция по повод Деня на науката, което според руския Telegram канал изглежда неманипулирано, изключая замазания фон, така че да не се разбере къде е.

"Но възникват два въпроса: кога е записано видеото и защо Залужни дължи първото си публично появяване на Деня на науката? Много е странно, че на фона на слуховете в медиите нямаше анонс на събитието. Видеото беше качено централизирано чрез Telegram канали в Одеса, а първоизточник е Националният университет "Одеска юридическа академия“.