Приключва гласуването на референдумите за присъединяване към Русия в Донецката и Луганската народна република, както и в Херсонска и Запорожка област. В последните три гласуването приключи в 16:00 ч. московско време във вторник. В ДНР някои избирателни секции също вече са затворени, а други са отворени до 20:00 ч. московско време. Предварителните резултати са от избирателните секции в Руската федерация, където бежанците и дипломатическият корпус имаха възможност да гласуват, информира ТАСС.

В ЛНР референдумът вече е признат за проведен, а международните наблюдатели не са регистрирали никакви нарушения в процеса на гласуване. Преброяването на гласовете вече започна в редица избирателни секции на територията, а окончателните резултати вероятно ще бъдат известни в сряда сутринта.

ТАСС събра предварителни резултати от гласуването:

Резултати от избирателните секции в Руската федерация

Присъединяването на ДНР към Русия след резултатите от обработката на повече от 22,48% от протоколите беше подкрепено от 98,35%.

Присъединяването на ЛНР към Русия след резултатите от обработката на 21,11% от протоколите беше подкрепено от 97,83%.

Присъединяването на Запорожска област към Русия след резултатите от 29% от протоколите е подкрепено от 97,79%.

Присъединяването на Херсонска област към Руската федерация след резултатите от 28% от протоколите беше подкрепено от 97,05%.