Потребителите на "Туитър“ гласуваха "за“ оттеглянето на Илон Мъск от поста главен изпълнителен директор на социалната платформа, предава Bloоmberg.

Американският милиардер пусна анкета сред потребителите с въпроса, като увери, че ще уважи мнението им, дори това да означава, че компанията може да остане без висше ръководство.

Около 58% от подадените 17,5 милиона гласа бяха в подкрепа на оттеглянето на Мъск от поста. Ако Мъск се вслуша в резултатите, това ще отбележи края на 53 хаотични дни, които той прекара начело на компанията. В рамките им имаше уволнения на висши ръководители, освобождаване на приблизително половината от служителите и плашене на рекламодателите.

Мъск, който е и главен изпълнителен директор на Tesla Inc. и Space Exploration Technologies Corp., посвети голяма част от времето си от придобиването на "Туитър“ на 27 октомври на социалната медийна услуга, привличайки критики за резките си промени в политиката и пренебрегването на другите си бизнеси. Акциите на Tesla паднаха с около една трета след придобиването.

Това не е първият път, в който Мъск предоставя важни корпоративни решения на потребителите на "Туитър“. Наскоро той проведе анкета сред своите последователи за това дали да възстанови акаунта на Доналд Тръмп.