Жителите на Киев преживяха поредна нощ на удари с дронове от руските сили, в резултат на които има пострадали и загинали, а също и са избухнали пожари, предава РБК-Украйна.

Във въздушното пространство на Киев силите на ПВО са свалили над 20 вражески цели. В резултат на падането на отломки в различни части на града има разрушения, пожари, както и жертви и пострадали, съобщиха в Telegram каналите си кметът на града Виталий Кличко и ръководителя на военната градска администрация (КГВА) Сергей Попко.

"По предварителни данни във въздушното пространство на Киев силите и средствата за ПВО са унищожени повече от 20 безпилотни летателни апарата на рашистите“, написа Попко. 

Настоящата въздушна атака срещу Киев е вече 17-ата от началото на май, като предходните бяха извършвани предимно с безпилотни самолети тип Shahed.

"Атаката беше масирана, в различни посоки, на няколко вълни. Въздушният удар продължи почти 3 часа", отбелязва ръководителят на КГВА.

Той добави, че през последното денонощие Руската федерация е извършила 3 атаки срещу столицата на Украйна. Освен това – по думите му, "врагът непрекъснато сменя оръжията за нападение“.

 

По актуализирана информация в резултат на падането на отломки има жертви и разрушения в различни части на Киев.

"Врагът продължава да атакува столицата. Тази нощ експлозии прогърмяха в много райони на града. Един човек е загинал", информира на свой ред Кличко.