Популярността на президента на САЩ Джо Байдън се е подобрила значително от най-ниската си точка това лято, но опасенията относно управлението му на икономиката продължават, според проучване на Центъра за изследване на общественото  мнение на Associated Press и NORC.

Подкрепата за Байдън се възстанови от дъното от 36% през юли до 45%, резултат до голяма степен от възстановяването на подкрепата от страна на демократите само два месеца преди междинните избори през ноември. По време на няколко мрачни летни месеца, когато цените на бензина достигнаха своя връх и законодателите изглеждаха в безизходица, демократите бяха изправени пред възможността да претърпят огромни загуби срещу републиканците.

Техните перспективи изглеждат по-добри, след като отбелязаха поредица от законодателни успехи, отбелязва агенцията.

Рейтингът на одобрение на президента обаче остава под отрицателен, като 53% от възрастните в САЩ не го одобряват, а икономиката продължава да бъде слабост за Байдън. Само 38% одобряват икономическата му политика, тъй като страната преминава през период на устойчиво висока инфлация и републиканците се опитват да превърнат финансите на домакинствата в основна тема преди предстоящия вот.