В ранните часове на 24 септември косовски полицай е убит, а друг е ранен. Новината е съобщена от премиера на Косово Албин Курти чрез социалните мрежи. Тежкият инцидент е станал в село Банска, Северно Косово, където е нападнат полицейски патрул, съобщава Kosovapress.

Според Албин Курти атаките срещу косовската полиция продължават.

"Около 3 часа сутринта днес в село Банска в Лепосавич беше нападната косовската полиция, при което един косовски полицай беше убит, а друг беше ранен. Убитият е полицай със звание сержант, а раненият е граничен полицай. Към този момент продължава стрелбата с различни по калибър огнестрелни оръжия по нашите полицаи. Нападателите са професионалисти с маски и въоръжени с тежки оръжия“, пише Курти в социалната мрежа Х.

Курти осъди тази атака, която той определя като престъпна и терористична, подкрепена от официален Белград.

"Организираната престъпност с политическа, финансова и логистична подкрепа от официален Белград атакува страната ни. В тази битка ние защитаваме и налагаме закона, защитаваме и пазим граждани без разлика в независимо Косово. Изпълняващите престъпленията и техните поръчители ще се провалят, ще бъдат заловени, съдени и наказани. Правителството на Република Косово и държавните институции са готови и координирани в отговора си на престъпността и престъпниците, терора и терористите“, добавя Курти.