Генерал-лейтенант Игор Кирилов, началник на войските за радиационна, химическа и биологична защита (РХБЗ) на въоръжените сили на Русия, назова нови имена на участници в американски военно-биологични програми в Украйна, заяви по-рано ТАСС.

Съветникът на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Володимир Зеленски Михаил Подоляк коментира твърденията на Руската федерация, като заяви: "руснаците отново се опитват да оправдаят агресията си срещу украинския народ. Този път изобретените по-рано от тях "американски биолаборатории" отново влязоха в действие", цитира РБК-Украйна.

"Руската федерация изглежда отново откри "американски биолаборатории "в Украйна? С какъв безсмислен, тромав и предсказуем вид сега изглеждат фалшивите опити на Русия да оправдае агресивните си действия", заяви съветникът на ръководителя на президентската канцелария.

Той подчерта, че това е отлично решение от страна на Руската федерация, тъй като, според Подоляк, другите страни "най-накрая трябва да се насладят напълно на руската пропагандна глупост“.