"В Азовско море, въпреки официалното затваряне на Керченския проток, се намират чуждестранни граждански плавателни съдове - случайното им повреждане може да доведе до международни проблеми". Това е коментирал говорителят на Военноморските сили на ВСУ Дмитрий Плетенук, предава УНИАН.

По думите му няколко десантни кораба от различни проекти и три ракетни катера на руския флот са се придвижили от военната база Новоросийск до Азовско море, най-вероятно за провеждане на учения. В същото време, по думите му, информацията на една от чуждестранните медии за предполагаемото попадение на ВСУ върху голям десантен кораб на Руската федерация, който се намира в Азовско море, не отговаря на действителността. 

"Що се отнася до тактиката на руснаците, сред интересните неща - те излязоха в Азов, но той е плитък. Там няма много пътища, по които да се движат. И в момента те се движат накуп с граждански кораби. Друг е въпросът какво правят там тези цивилни (кораби), ако вземем предвид, че Керченският проток е официално затворен от Украйна", е допълнил говорителят.