50-годишен мъж от румънския град Тулча е задържан в ареста, след като залял с бензин сина си в антрето на къщата и след това го запалил. Пламъците, обхванали момчето, са потушени от майка му.  

Жертвата е получила изгаряния на една трета от повърхността на тялото и е откарана в болница, съобщават News.ro и Digi24. 

Представителите на прокуратурата към съда в Тулча съобщиха в понеделник, че 50-годишният мъж е разследван за домашно насилие под формата на опит за квалифицирано убийство, извършено чрез жестокост. 

По данни на разследващите на 30 септември, докато пиел алкохолни напитки, мъжът умишлено хвърлил бензин в сградата, но и върху 24-годишния си син, след което драснал клечката, а огънят нанесъл изгаряния на около 30% от повърхността на тялото му. 

"От приложените до този момент доказателства стана ясно, че Ф.И., който е бил под въздействието на алкохолни напитки, първоначално е заплашил семейството със самозапалване. По-късно, докато имал у себе си запалителното вещество и заплашвал близките си, че ще ги запали, той хвърлил бензин в антрето на къщата, където се намирали, и запалил веществото. Тъй като бензинът бил хвърлен и в посока на Ф.В., облеклото му се запалило, пламъкът обхванал гърдите, врата и ръцете му. Незабавната намеса на майката на Ф. В. е допринесла за потушаването на обхваналия го огън", уточниха от прокуратурата към съда в Тулча. 

Там е пристигнал екип на Бърза помощ, който е откарал младия мъж в болницата. Бащата е задържан за 24 часа, след което е предаден на съда в Тулча, който постанови превантивния му арест за 30 дни.