Въоръжен мъж откри стрелба в нощен клуб на ЛГБТ+ общността в Колорадо Спринг, в резултат на което загинаха петима души, а 18 други са ранени, предава Reuters, като се позовава на местната полиция. Малко след инцидента част от посетителите в заведението са успели да неутрализират нападателя.

Полицията идентифицира заподозрения като Андерсън Лий Олдрич, 22-годишен мъж, задържан минути след стрелбата.

Ръководството на Club Q, нощен клуб за хомосексуалисти, определи събитията от събота вечер (местно време) като "нападение от омраза“ в изявление на страницата си във "Фейсбук“. Властите казаха, че разследват дали нападението е било мотивирано от омраза.

Две огнестрелни оръжия са открити на мястото, поясни директорът на полицията в Колорадо Спрингс Адриан Васкес на пресконференция в неделя сутринта (местно време).

Губернаторът на Колорадо Джаред Полис, който е открит гей, похвали "смелите хора, блокирали стрелеца“ в изявление, публикувано в "Туитър“, в което той нарече стрелбата "ужасяваща, отвратителна и опустошителна“.

Полицията отбеляза, че първият сигнал за стрелба е подаден малко преди полунощ, а заподозреният е бил задържан за минути.

През 2016 г. въоръжен мъж уби 49 души в гей нощен клуб в Орландо, Флорида, преди да бъде застрелян от полицията. Към онзи момент инцидентът бе най-смъртоносната масова стрелба в новата история на САЩ, докато стрелец не уби 60 души на музикален фестивал в Лас Вегас през 2017 г.