Министерството на отбраната, ФСБ и Граничната служба на Руската федерация са  докладвали на руския президент Владимир Путин за опит за нахлуване в Белгородска област на украински диверсанти. Това е съобщил прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, цитира ТАСС.

"Работи се по изтласкването им от руска територия и унищожаването им, има достатъчно сили и средства на място“, е пояснил той.

"Министерството на отбраната, ФСБ и Граничната служба докладваха на президента на Руската федерация - върховния главнокомандващ за опит за пробив на украинска диверсионна група в Белгородска област. Работи се по изтласкването им от територията на Русия и да се унищожи тази диверсионна група. На място има достатъчно сили и средства", е заявил Песков.

"Опитът на украинска диверсионна група да проникне в Белгородска област не е нищо повече от опит да се минимизира политическият ефект от загубата на Артемовск (Бахмут) от Киев“, е обяснил Песков. "Прекрасно разбираме целта на подобен саботаж – да отклоним вниманието от Бахмутското направление, да минимизираме политическия ефект от загубата на Артемовск от украинска страна“, е добавил Песков.