Песен на група мъже, осъдени за нападението на Капитолия от 6 януари 2021 г., с участието на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, достигна първото място в музикалните класации на iTunes през почивните дни, съобщава Variety.

В събота сингълът на J6 Prison Choir "Justice for All“ изпревари"Flowers“ на поп звездата Майли Сайръс.

Песента е на хор от затворници, които пеят "The Star-Spangled Banner“, а Тръмп може да бъде чут да рецитира клетвата за вярност в части от 2-минутната песен, която завършва с многократно скандиране на хора "САЩ!САЩ!САЩ!“

Тръмп записа своята част в резиденцията си Мар-а-Лаго във Флорида, докато хорът записа своите части от песента с помощта на телефон от затвора.

Дори след като грабна първото място в класацията на iTunes, "Justice for All“ не успя да се появи в списъка на платформата за стрийминг на музика Spotify с 50-те най-стриймвани песни за деня в събота следобед.

Сингълът също така е гледан 504 000 пъти в Youtube от пускането му на 4 март.

Тръмп, който е изправен пред федерално разследване за ролята си в безредиците на 6 януари, изрази подкрепа за затворниците, които в момента са задържани за предполагаемото им участие в безредиците на Капитолия.     

Събитията на 6 януари, когато тълпа привърженици на Тръмп нахлу в Капитолия с надеждата да спрат удостоверяването на победата на президента Байдън на изборите през 2020 г., доведоха до смъртта на петима души.

Тръмп, който заяви на митинг миналата година, че затворниците от 6 януари са били третирани "много несправедливо“, също увери, че "подкрепя“ някои от обвиняемите и ще обмисли помилването на присъдите им, ако спечели втори мандат в Белия дом през 2024г.