Помощник-началникът на военновъздушните сили на САЩ Андрю Хънтър заяви, че Пентагонът не възнамерява да купува хиперзвуковите ракети ARRW на Lockheed Martin, тъй като са показали незадоволителни резултати, съобщава Bloomberg.

Хънтър на изслушване в Конгреса на САЩ отбеляза, че ВВС на САЩ възнамеряват да изчакат допълнителни тестове на тези ракети, за да получат повече информация за тях. Помощник-началникът на ВВС не обясни това решение.

По-рано генерал-лейтенантът от военновъздушните сили на САЩ Майкъл Шмид заяви, че половината от изтребителите F-35 не могат да изпълняват бойни полети. Отбелязва се, че F-35 не може да извършва учебни, изпитателни и бойни полети. Шмид добави, че делът на такива самолети е под 30%.

Преди това американският сенатор от Айдахо Джим Риш заяви, че е за увеличаване на доставките на оръжие за Украйна, дори това да означава ескалация с Русия. Той също така отбеляза, че подкрепя идеята за доставка на всякакви оръжия на Украйна, включително изтребители F-16. Той обаче смята, че е невъзможно Киев да бъде снабден с ядрено оръжие.