Арменският премиер Никол Пашинян е недоволен от резултатите от преговорите с руския си колега на 25 май в Москва за деблокирането на Лачинския коридор. Това заяви той в понеделник, изказвайки се в парламента, предава ТАСС.

"Отбелязвам, че една от темите на дискусията беше свързана с хуманитарната ситуация в Нагорни Карабах и незаконната блокада на Лачинския коридор. Обсъдихме тази тема с нашите колеги от Русия. Не мога да кажа, че резултатите от тази дискусия са задоволителни . Много тъжна е ситуацията, че затварянето на Лачинския коридор стана в присъствието на руски миротворци. Ще продължим преговорите с нашите руски партньори за разрешаване на тази ситуация", заяви той.

Арменският премиер добави, че Ереван и Баку не са се споразумели за такъв документ, който може да бъде подписан на 1 юни в Кишинев. "В близко бъдеще в Кишинев ще се проведе петстранна среща с участието на председателя на Европейския съвет, президента на Франция, германския канцлер, мен и президента на Азербайджан. Имаше дискусия дали е възможно да се подпише мирен договор там. Трябва да кажа, че не сме получили отговори на четвъртия пакет от нашите предложения към Азербайджан. В момента няма съгласуван проект, който може да бъде подписан“, отбеляза арменският министър-председател.

Пашинян коментира и някои изявления на президента на Азербайджан Илхам Алиев, като добави, че Ереван започва да се съмнява в намеренията на Баку да спази споразуменията, постигнати на 14 май в Брюксел.