Арменският премиер Никол Пашинян и президентът на Азербайджан Илхам Алиев пристигнаха в Сочи за разговори с руския президент Владимир Путин, предава ТАСС.

"Арменският премиер Никол Пашинян пристигна на работно посещение в Сочи“, съобщиха от пресслужбата на арменския кабинет пред кореспондент на ТАСС. Вицепремиерът Мгер Григорян, външният министър Арарат Мирзоян и секретарят на Съвета за сигурност Армен Григорян придружават лидера на кабинета в Ереван по време на посещението му в Сочи.

"На 31 октомври президентът на Република Азербайджан Илхам Алиев, по покана на президента на Руската федерация Владимир Путин, пристигна на работно посещение в Сочи“, се казва в съответното съобщение на интернет страницата на държавния глава на Азербайджан.

По-рано от пресслужбата на Кремъл поясниха, че Путин, Пашинян и Алиев планират да разгледат изпълнението на тристранните споразумения от 9 ноември 2020 г., 11 януари и 26 ноември 2021 г., както и по-нататъшни стъпки за укрепване на стабилността и сигурността в Закавказието.