Западно от Донецк избухнаха ожесточени боеве между руснаци и украинци в южните и източните покрайнини на Красногоровка. Военнослужещи от руските въоръжени сили редовно се опитват да пробият отбраната на Въоръжените сили на Украйна, които им отговарят с контраатаки, пише "Рибар“.

Както отбелява Telegram каналът, благодарение на прехвърлянето на допълнителни сили украинското командване е успяло донякъде да овладее настъплението на руските части. В същото време продължават масираните артилерийски и авиационни удари на руските въоръжени сили по позициите на ВСУ в града.

Съдейки по кадрите от последните няколко дни, украинските сили все още поддържат присъствие на територията на Красногоровския огнеупорен завод и руините на индустриалната зона на юг. Междувременно руските войски твърдо контролират частния сектор южно от железопътната линия, както и северно от нея в района на улица Ватутин.

На север продължават боевете на линията Первомайское-Невелское. В района на Домахското дере имаше оперативна пауза, очевидно поради сложната минна обстановка. В същото време окончателното превземане на обекта се усложнява за руснаците и от активността на украинските БПЛА.

Показателно е и леко намаляване на интензивността на обстрела в агломерацията на Донецк: през последните два дни в Донецк са паднали по-малко от 20 снаряда, а в Горловка - осем. В същото време, няколко седмици по-рано, срещу т.нар. "ДНР“ се изстрелваха поне двойно повече снаряди.

Това обаче не означава, че населените места са станали безопасни. ВСУ запазва възможността за обстрел на агломерацията.