Силният снеговалеж в големи части на Бавария доведе до срив на операциите на летище Мюнхен. Според говорител на летищните власти около 560 от общо 880 планирани полета са били отменени в неделя, 3 декември. Междувременно снимки на частен самолет, "седнал на задната си част“ на летището в Мюнхен под тежестта на снега, обиколиха социалните мрежи, отбелязва баварският ежедневник Der Muenchner Merkur.

В платформата X първоначално потребителите показаха голямо недоверие: "Това шега ли е, или истина е?“, гласи един от коментарите. Летище Мюнхен обаче потвържди автентичността на направените кадри и поясни, че частен самолет е блокиран заради натоварването от натрупания сняг.

Снимките са направени в събота вечер (2 декември). "Поради силния снеговалеж самолетът се повдигна на задните колела“, обясни представител на летищните власти. "След това пожарната служба помогна за изправянето му и го стабилизира“, допълни събеседникът на редакцията. По непотвърдена информация машината е трябвало да се насочи към Дубай, където се проведе глобална среща за климата.

Междувременно операциите на летище Мюнхен постепенно се възобновяват. С оглед на оставащите ограничения във въздушния трафик заради лошото време, пасажерите са призовани да се информират за статуса на своя полет преди пътуване.