Говорителят на Политическото бюро на "Ислямския джихад“ Тарик Салами Ота Абу Шлуф е признал по време на разпит от израелското разузнаване, че експлозията в болницата Ал-Ахли Ал-Мамдани в началото на войната е била причинена от ракета на организацията и че членовете й съзнателно са обвинили военните на еврейската държава за инцидента. Това се казва в материал, предоставен за "Фокус“ от Посолството на Израел в България.

Публикуваме текста без съкращения и редакторска намеса:

"По време на прецизната, базирана на разузнаване операция, проведена от Израелските отбранителни сили и Шин Бет (ISA) в болница Шифа, бяха задържани повече от 500 терористични агенти, свързани с терористични организации в Ивицата Газа. Терористите, които бяха прехвърлени в звено 504 на дирекцията за разузнаване и Шин Бет, включваха висши служители и оперативни работници, които са важни източници на информация за терористичните организации. Сред задържаните терористи беше и говорителят на Политическото бюро на "Ислямски джихад" в Ивицата Газа Тарик Салами Ота Абу Шлуф, чийто разпит дава представа за пропагандните и подстрекателските операции, извършвани от терористичните организации.

По време на разпита Тарик разкрива подробности за оперативния метод, използван от терористичните организации в Ивицата Газа за манипулиране на арабските и международни медии, с акцент върху създаването на фалшиви разкази и лъжи за случващото се в Газа. Освен това Тарик признава, че експлозията в болницата Ал-Ахли Ал-Мамдани в началото на войната е била причинена от ракета на "Ислямски джихад“ и че организацията е избрала съзнателно да излъже и да обвини Израел за събитието.

Тарик е действал, за да подбужда терор и пропагандни операции от болница Шифа и призна, че е използвал болничния комплекс и медицинско оборудване за терористични цели, като например използването на линейки за транспортиране на висши служители на терористичните организации до и извън болницата“.