Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи планира да направи работно посещение в София следващата седмица, съобщава електронното издание на скопския вестник "Денешен“.

"Нямаме открити въпроси с България, всеки си изпълнява договореностите според протокола, който подписахме през юли. България изпълни задълженията си по споразумението с Фронтекс, което РС Македония подписа. Представете си да не бяхме постигнали споразумение с България преди изборите там, сега щяхме да чакаме да се формират институциите и да бъдем заложници на формирането на правителство в България“, коментира Османи на пресконференция в отговор на журналистически въпрос дали случващото се в България влияе на двустранните преговори.

Той уточни, че диалогът с България продължава със служебното правителство в София и обяви, че планира следващата седмица да направи работно посещение, по време на което освен срещи на институционално ниво, иска да се срещне и с представители на политическите партии в България.

Министърът отново коментира, че очаква откриването на македонския клуб "Никола Вапцаров" в Благоевград да предизвика верижна негативна реакция.