Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан се оказа един от малкото световни лидери, открито изразили подкрепата си за бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, който трябва да бъде изправен пред съда в Ню Йорк, отбелязва ТАСС.

В понеделник лидерът на унгарското правителство написа на страницата си в Twitter: "Продължавайте да се борите, г-н президент! Ние сме с вас, Доналд Тръмп“. Публикацията бе придружена със снимка на Орбан и Тръмп, които се ръкуват.

На 30 март голямо жури в Ню Йорк гласува в подкрепа на повдигането на обвинение срещу Тръмп по дело за фалшифициране на финансовите документи на Trump Organization при плащането на пари на бившата порно актриса Сторми Даниелс. Според разследващите адвокатът на Тръмп Майкъл Коен й е платил 130 000 долара, за да не разпространява по време на предизборната кампания през 2016 г. информация за предполагаемата й връзка с Тръмп от 2006 г. Разходите са компенсирани на адвоката за сметка на Trump Organization. Очаква се във вторник Върховният съд на Ню Йорк да повдигне обвинения срещу 45-ия президент на САЩ.