Унгарският премиер Виктор Орбан разкритикува политиката на Германия през последните години и заяви, че тази страна вече не изглежда така, както в миналото.

Той разкритикува германските власти в ефира на унгарската радиостанция Kossuth след пътуване до Германия и среща с канцлера Олаф Шолц, пише Bild.

"Вече няма същия вкус, не мирише както преди, тази Германия вече не е Германия, която нашите баби и дядовци ни даваха за пример“, изрази мнението си Орбан за миграцията в Германия.

Той каза, че предишните поколения унгарци са казвали на децата си, че ако искат да видят трудолюбиви хора, ефективно производство и ред, това е в Германия. Но както каза унгарският премиер, това вече не е така.

"Лявото правителство дава гражданство на стотици хиляди хора по ускорен начин. Сега те са тук не като гости на местните германци, а са съвсем свободни. Сега това е тяхната страна. Дори става все повече и повече тяхната страна“, сподели гледната си точка Орбан, като добави, че мигрантите формират "специална културна среда“ в Германия.

"...има грешки, които могат да бъдат коригирани, било то външна политика или икономически въпроси. Но ако правителството се провали в миграционната политика, това не може да бъде коригирано“, обясни още той.