"В украинския конфликт не може да има победители и ситуация, в която Русия да се примири с поражението си е възможно само в приказките", това заяви унгарският премиер Виктор Орбан по радио Kossuth, цитиран от РИА Новости.

"Нямам достатъчно въображение да си представя, че някой може да победи ядрена сила. Да си помисля, че руснаците ще седят и ще гледат как са победени, ще разбият политическата им система, ще убият президента си, ще организират атака с дрон над Червения площад, да вярват, че мълчаливо ще гледат и ще се примирят с военно поражение. Може би тези, които не са пораснали още (ще повярват). Това се случва в приказките, но не и в действителност", заяви Виктор Орбан.

Той отбелязва, че Будапеща се е придържала към тази позиция от самото начало на военния конфликт. Орбан допълва, че от една страна Украйна се финансира и въоръжава от страните от НАТО, "и само от Запада и Америка зависи колко пари и колко време са готови да похарчат“.

"И е много трудно да победим съвременните западни оръжейни системи и почти неограничените финанси от бюджета на САЩ“, заявява унгарският премиер.

От друга страна, населението на Русия надвишава това на Украйна и Москва има по-широки "традиции в производството на оръжия“ на своя страна, както и най-големия ядрен арсенал в света, добавя Орбан.