"Времето във войната между Русия и Украйна е на страната на тези, които имат ценностите, не се страхуват и не отстъпват. Путин е изчерпал лимита си". Това заяви секретаря на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов, цитира думите му РБК-Украйна.

Той отбеляза, че времето работи за тези, които вземат правилните решения, ръководят се от ценности, действат активно, не се страхуват и не отстъпват. Според него другите фактори са от второстепенно значение. Следователно няма абсолютна сигурност. Данилов подчерта, че всички приказки, че времето е в полза на противника, са безполезни.

"Кремълският плъх, който не е ограничен от времето на изборните процедури, се надява да седи в бункера и да чака, когато Западът се умори от Украйна, или когато Китай помогне, или когато в Съединените щати бъде избран нов президент, или когато започват "гладни бунтове“ в Украйна“, заяви секретарят на СНБО.

Данилов е убеден, че Путин е изчерпал лимита си.

"Това, което той готвеше 20 години и не успя в началото, не може да се поправи за година, две или три. Той сгреши в най-важното решение в живота си - да нападне Украйна, след което слезе от пиедестала на най-влиятелния човек в света до статута на заподозрян престъпник пред Трибунала в Хага“, добави той.

Данилов смята, че колапсът на Русия може да настъпи в рамките на 3-7 години.

Освен това секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна отбеляза, че е трудно да си представи преговори с Путин, след като МНС издаде заповед за неговия арест.