Около 50% от Киевската област остава без електричество, като продължава работата на екипите по възстановяване на захранването. Процесът обаче се усложнява от метеорологичните условия. Това написа ръководителят на Киевската областна военна администрация Алексий Кулеба в профила си в "Телеграм“.

"След вчерашните ракетни атаки в района на Киев, възстановителните работи продължават. Метеорологичните условия усложняват процеса - дъжд и сняг водят до заледяване и прекъсване на мрежата. Енергетиците обаче работят в засилен режим", увери Кулеба.

Той добави, че според решението на "Укренерго“ продължават аварийните прекъсвания на електрозахранването в Киевска област. Около 50% от региона е без ток.

Кулеба припомни, че в района на Киев има 400 "точки на непобедимост“, където хората могат да заредят своите електронни устройства и да се информират за последните новини.

На 16 декември руските сили нанесоха масиран ракетен удар по гражданската и енергийната инфраструктура на Украйна. В резултат бе въведен режим на аварийно прекъсване на електрозахранването в цялата страна.