"Укренерго“ наложи графици за ограничаване на захранването за промишлени потребители в цяла Украйна, съобщиха от пресслужбата на компанията в Телеграм, предава Укринформ.

"За да се стабилизира работата на енергийната система, Диспечерският център на Укренерго беше принуден да прилага графици за ограничаване на потреблението на електроенергия и капацитет за промишлени потребители във всички региони на Украйна“, се казва в съобщението.

Компанията напомня, че съзнателното намаляване на потреблението на електроенергия, особено в часовете на сутрешни и вечерни пикове на потреблението (6:00-11:00 и 17:00-23:00), намалява риска от претоварвания на мрежите и потребителски ограничения.

Компанията моли потребителите да не включват едновременно два и повече мощни електрически уреда, както и по възможност да прехвърлят използването на някои от тях в нощния период (перални, бойлери, нагреватели и др.).

Както беше съобщено, от 10 октомври Русия нанася масирани удари с ракети и дронове-камикадзе по гражданската енергийна инфраструктура на Украйна. В резултат на това са повредени над 45 енергийни съоръжения.