Срещу един от най-влиятелните украински олигарси – Игор Коломойски, бе повдигнато ново обвинение – организиране на поръчково убийство в Крим преди 20 години, съобщава изданието "Страна.ua“.

Според разследването бизнесменът е "поръчал убийството на директора на една от адвокатските кантори за неспазване на изискванията за отмяна и обезсилване на решенията на общото събрание на акционерите на отворено дружество -акционерно дружество“.

Той наел банда, която пребила адвоката и го намушкала с нож в жизненоважните органи. Но тя не го е "довършила по причини, които не зависят от волята на членовете на бандата“.

Издирват нападателите, допълват от редакцията.

Както уточни съветникът на президентската канцелария Сергей Лещенко, Коломойски е заподозрян в опит за покушение срещу адвоката Сергей Карпенко. Последният отказал да "следва инструкциите в корпоративния спор“ около предприятието "ДнепрСпецСталь“.

А полицията съобщи, че новото дело на Коломойски се отнася за събития, случили се преди 20 години в Крим. Бруталното  нападение срещу адвоката се случи през август 2003 година в центъра на Феодосия. Органите на реда задържаха изпълнителите още тогава, а сега "се появиха неопровержими доказателства, потвърждаващи самоличността на поръчителя“.